Pappas blygsamma önskningar

Vissa önskningar som fått läggas åt sidan är stora, andra är små. Just nu sitter jag här lite tröttare än vadnligt och längtar efter att få sitta ensam i soffan med en stor påse chips och en jävla massa bärs och bara sitta och nöta någon riktigt najs TV-serie. För flera år sedan började jag kolla på serien The Wire. Jag hann koll typ två säsonger men hann aldrig se klart den. Det hade varit jävligt najs att få en hel helg för mig själv då jag bara kunnat göra absolut ingenting. Sova när jag är trött och vakna när jag är pigg. Sova hur länge jag vill på morgonen har jag inte gjort på snart 10 år tror jag och det hade varit riktigt najs.

För några månader sedan skaffade jag ett sånt där streamingkonto på HBO där The Wire finns att se och jag väntar nu bara på att få tiden att se igenom hela serien. Den var riktigt bra. Det är en polisserie, som många andra, men den här gillar jag bättre än någon annan polisserie jag tidigare sett. Det är svårt att sätta fingret på varför. Den är inte speciellt snabb och inte speciellt spännande med cliffhangers mellan varje avsnitt och så vidare. Som vanligt handlar det om ett gäng poliser som försöker att sätta dit mördare, knarklangare och så vidare. Det är inte som CSI och sådana serier där det är ett eller ett par fall per avsnitt utan här är det en följetång som böjar i samband med säsongsstarten och sen löser de fallet till säsongsavslutningen. Eller löser nästan fallet. De lyckas inte bura in alla skurkar utan en hel del av de kriminella i serien återkommer nästa säsong då de inte åkt fast eller är på väg tillbaka ut på gatan. Det är lite kul att det är så många återkommande skådespelare i serien.

Den känns också ganska trovärdig där vi har tillsatta chefer som är mer intresserade av att göra karriär, politik och makt än att faktiskt lösa mord och få bort skurkar från gatorna. De har heller inte en massa häftiga polisgadgets så den kan 3D-scanna ett helt rum och få fram fingeravtryck via någon avjonisering av rummet osv utan här handlar det om klassiskt spaningsarbete och smarta poliser som gör ett bra jobb med informationen de får fram när skurkarna klantar sig. Serien är varken överdriven eller underdriven utan håller ett bra tempo. Jag längtar så mycket efter att någon gång, snart hoppas jag, få en ledig helg med familjen bortrest så jag kan pyssla om mig och bara mig.