MediEvil kommer till PlayStation4

2019 släpps Sonys klassiker MediEvil till PlayStation4. Den 25 oktober får du åter möjlighet att besegra mörkrets makter i spelet som mer eller mindre fått en kultstatus. Sir Daniel Fortesque, den sedan länge döde riddaren som åter väckts till liv av trollkarlen Zarok, är tillbaka. Du har nu chansen att efter 20 år återuppleva spelet från 1998, men den här gången genom en ombyggd version med fantastisk 4K-grafik.

4K-grafik

Även om re-maken av MediEvil kommer att släppas med 4K-grafik, kommer spelet även att fungera för PS4 i standardutförande, men en uppgradering till PS4 Pro kan vara på sin plats, eftersom allt fler spel kommer att släppas med 4K-grafik och den nya grafiken går inte av för hackor. 4K har nästan fyra gånger högre upplösning än HD, vilket innebär att hudtonerna är mer naturliga, materialen ser mer realistiska ut och miljöerna får nytt liv. Med 4K får du med andra ord ut det bästa av MediEvil.

Sir Daniel Fortesque är tillbaka

MediEvil handlar om Sir Daniel Fortesque, en sedan länge död riddare, som av misstag återuppväckts från de döda av den onde trollkarlen Zarok. I spelet rör du dig från område till område, där syftet är att tillintetgöra alla monster du kan med en rad olika fantasifulla vapen. Alla vapen har olika features och kan således tillfoga fienden skada av olika grad. MediEvil innehåller också flera fällor att använda i kampen mot de oändliga vågorna av monster, som nu är tillbaka i fantastisk 4K-grafik.

Innehåller spelet några nyheter?

Vi kan förvänta oss nyheter när det gäller en helt ny grafik, ett bättre kamerasystem och en ny berättarröst inspelad av veteranen Lani Minella, men utifrån vad vi kan se i den trailer som släppts innehåller berättelsen inga nyheter, utan det ser mer ut som en mer eller mindre exakt översättning av tidigare versioner. Trailern visar ett grönt monster som befinner sig på precis samma plats som i ursprungsspelet från 1998. Vi kan alltså snarast förvänta oss en spegling av tidigare MediEvil, men med en betydligt bättre grafik.

Frågan är om det inte är precis så här man vill se en re-make – som en bättre version av ett spel man redan älskar. 25 oktober är datumet vi nu har att se fram emot – precis lagom till Halloween, vilket ju minst sagt känns passande. Versionen från 1998 har varit en storsäljare, och med tanke på hur den nya versionen presenterats kan vi nog förvänta oss ytterligare en succé. Nyheten om en re-make har blivit vida omtalad, vilket tyder på ett stort intresse.